Varför ska du prova medicinsk eller terapeutisk massage

Medicinsk massage kan skräddarsys efter dina hälsobehov och hjälpa dig att återhämta dig snabbare

Massage är mest känt som ett sätt att hjälpa dig att slappna av och lindra stress. En mild lugnande massage kan minska stress, lindra muskelsmärtor, förbättra sömnen och förbättra ditt humör.

Mindre känt är det faktum att massage också har fördelar långt bortom bara avkoppling. Licensierad massageterapeut Tracy Segall, MSHS, LMT, säger att medicinsk eller terapeutisk massage också kan hjälpa dig med allvarligare medicinska problem.

Massageterapi i klinisk eller sjukhusmiljö ges av licensierade yrkesverksamma som är utbildade i att hitta och fokusera på problemområden.

Denna terapeutiska typ av massage involverar mer fokuserat arbete på kroppens mjukvävnad – muskler, senor och ligament som rör sig och stöder din kropp.

Din läkare, kiropraktor eller sjukgymnast kan rekommendera att du får en terapeutisk massage för att komplettera andra behandlingar som du redan får för att behandla ett visst område av din kropp.

Eller kanske du inte får de resultat du vill ha från andra traditionella behandlingar. Att få massageterapi regelbundet kan också hjälpa till i det här fallet.

Det kan lindra obehag och smärta.

En massageterapeut kan arbeta med ett antal medicinska problem som antingen är kroniska (vilket innebär att de håller länge) eller är akuta (en medicinsk fråga som har hänt nyligen och kan vårdas inom en snar framtid.) Dessa frågor kan inkludera: Upprepade stressskador från sittande eller stående hållningar som hålls i flera timmar om dagen. Migrän, klusterhuvudvärk, spänningshuvudvärk eller sinushuvudvärk. Pisksnärt. Temporomandibulär led- och muskelsjukdom. Stammar och stukningar (efter att inflammation har sjunkit). Ländryggssmärta. Tendonit. Strålande smärta. Post-kirurgisk ärrvävnad (med läkarens godkännande). Fryst Axel.

Vad du kan förvänta dig vid ett massageterapibesök.

Det finns inga typiska terapeutiska massagerutiner, Din massageterapeut kommer att skräddarsy massagen efter dina behov, beroende på problemområdena.

När du först ringer för att boka tid är det viktigt att förklara för massageterapeuten exakt vad du vill ha arbetat med. Prata med terapeuten om vad dina specifika behov är.

Till exempel, varför rekommenderade din läkare att du tar en terapeutisk massage?

Vilka är de områden som oroar sig för, och varför eller hur hände det?

Och om massageterapeuten inte känner till dina problem kan du hänvisas till en kollega som bättre kan tillgodose dina specifika behov.

Under ditt besök kan din terapeut ha mjuk belysning och spela musik, precis som med en avslappningsmassage.

Istället för en helkroppsbehandling tenderar en terapeutisk massagesession att fokusera på ditt riktade område av bekymmer – under en längre tid.

Om du planerar en 60-minuters massage (detta är en längre session) kommer massageterapeuten att ägna merparten av tiden åt dina bekymmer, men kan också inkludera andra muskelgrupper för att stödja ett mer omfattande resultat.

Hur terapeutisk massage skiljer sig från avslappningsmassage.

Massagearbetet i en terapeutisk massage kan kännas djupare än en avslappningsmassage.

Du kan också uppleva mer ömhet när terapeuten arbetar genom vävnaden.

-Av den anledningen är det viktigt att låta din terapeut veta om trycket känns för djupt eller obekvämt.

-Var inte rädd för att kommunicera. Terapeuten kan använda olika tekniker under din behandling. Beroende på deras träning kan de innehålla djupvävnadsmassage, myofascial frisättning, trigger point-arbete, olika rörelseterapier eller passiv-resistiv stretchingsteknik.

Spotarbete som en del av ett utökat program

Ett annat sätt medicinsk massage kan ges är om massagebehandling rekommenderas som en utökad del av din terapeutiska behandling på din kiropraktors kontor eller sjukgymnastikklinik. I det här fallet får du förmodligen något som kallas ett “spotwork”.

Massageterapeuten kommer att arbeta på ditt område av bekymmer under en kortare tid – cirka 15 minuter. Spotarbete kompletterar den behandling du redan har fått av de andra utövarna.

Din massageterapeut kan också inkludera sträckor i behandlingsplanen.

Om så är fallet rekommenderar Segall att du bär löst sittande kläder eller aktiva kläder till mötet.

-En terapeutisk massage kan gynna ditt allmänna välbefinnande.

-Fokuserad massageteknik kan hjälpa till att minska smärta och öka ditt rörelseområde, göra det lättare att röra sig och fungera mer normalt och hjälpa dig att läka snabbare från en mängd olika medicinska problem. Om det är ett alternativ i din behandling kan resultaten bli mycket positiva.